No repetirem aquí els beneficis de l’activitat física que tothom coneix. En canvi, et convidem a explorar altres beneficis menys coneguts i, fins i tot, sorprenents de portar una vida activa. Quants d’ells ja coneixies?
- Millora de la salut intestinal: l’exercici físic pot promoure la salut intestinal en fomentar el moviment regular dels aliments a través del sistema digestiu, ajudant a prevenir problemes com l’estrenyiment.
- Beneficis per a la salut ocular: l’exercici regular pot ajudar a mantenir una bona salut ocular en millorar la circulació sanguínia als ulls i reduir el risc de malalties com la degeneració macular relacionada amb l’edat.
- Reducció del risc de càlculs renals: l’exercici físic pot ajudar a prevenir la formació de càlculs renals, doncs promou la salut dels ronyons a través de la millora de la circulació sanguínia i la reducció de l’acumulació de substàncies tòxiques.
- Beneficis per a la salut de la pell: l’exercici físic pot millorar la salut de la pell en promoure una millor circulació sanguínia, augmentar l’aportació d’oxigen i nutrients a la pell i ajudar a eliminar toxines a través de la suor.
- Millora de la salut òssia: a més de prevenir l’osteoporosi, l’exercici físic també pot millorar la salut òssia al promoure la producció d’osteoblasts, les cèl·lules encarregades de construir os nou.
- Beneficis cognitius a llarg termini: l’exercici físic regular no només millora la funció cognitiva a curt termini, sinó que també pot tenir efectes beneficiosos a llarg termini, reduint el risc de deteriorament cognitiu relacionat amb l’edat i malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer.
- Millora de la salut sexual: l’exercici físic pot millorar la salut sexual en millorar la circulació sanguínia a les zones genitals, augmentar els nivells d’energia i millorar la confiança en un mateix, així com l’’autoestima.
- Reducció dels símptomes premenstruals: les dones que practiquen exercici físic regularment poden experimentar una reducció dels símptomes premenstruals com la irritabilitat, la fatiga i el malestar abdominal, gràcies als efectes positius de l’exercici en els nivells hormonals i la salut emocional.
- Millora de la qualitat de vida en persones amb malalties cròniques: l’exercici físic pot millorar significativament la qualitat de vida en persones que pateixen malalties cròniques com l’artritis, la fibromiàlgia o la diabetis, al reduir el dolor, millorar la mobilitat i augmentar el benestar emocional.
- Foment de la creativitat: l’exercici físic pot estimular la creativitat en millorar el flux sanguini al cervell i al fomentar la producció de neurotransmissors associats amb el pensament creatiu, com la dopamina i la serotonina. Aquest aspecte pot ajudar a desbloquejar la creativitat i millorar la capacitat de resolució de problemes.
Grup ègora